preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Sponzori
Lista linkova je prazna
Školski medni dan

U petak 7. prosinca, za Emu, učenicu prvog razreda, ali i ostale učenike naše dvorazredne kombinacije dan je bio posvećen medu. Učenici su sudjelovali u programu Školski medni dan i promocija hrvatskih pčelinjaka. Učenica je tako dobila promotivni paket koji je činila promotivna vrećica, edukativna slikovnica Pčelica Jelica i medo Edo te promotivni letak Med hrvatskih pčelinjaka. Također, u paketu je dobila i med pakiran u nacionalnu staklenku za med. Nakon prezentacije u kojoj su učenici upoznali pčele i njihov rad te kako nastaje med, učenici su naučili koje koristi imamo od meda. 

Nikolinjska priredba

6. prosinca svake godine djeca s nestrpljenjem očekuju dolazak svetoga Nikole. Ove godine svi učenici virovske škole i područnih škola zajedno su dočekali njegov dolazak. Prigodni program pripremili su učenici iz Šemovaca, Miholjanca i Hampovice sa svojim učiteljicama Kristinom, Mirjanom i Majom, uz plesnu skupinu nižih razreda pod vodstvom učiteljice Sanjice. Kroz program nas je vodila Petra Gregurić, učenica 2.r. PRO Šemovci. Za scenografiju zahvaljujemo Josipu Kovačiću, učitelju Likovne kulture, a za dobro ozvučenje domaru Željku Lukancu. 

 Za Nikolu smo recitirali, pjevali, glumili i plesali, i bilo je odlično! Veselo, razigrano, nasmijano ... Publici se osobito svidjelo kada je sveti Nikola zaplesao.

Prije same podjele darova učenicima nižih razreda, sveti Nikola je iznenadio slatkim darom i ravnateljicu, pedagogicu, stručne suradnice te sve učiteljice i učitelje koji poučavaju u razrednoj nastavi.

Uz želju da učenici budu i nadalje dobri, sveti Nikola nas je pozdravio i krenuo nastaviti darivanje!

Dio ugođaja pogledajte na našim veselim licima....

Pozdravljaju vas učenici i učiteljice Kristina, Mirjana i Maja!

      

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

U petak, 16. studenoga 2018. učenici područnog razrednog odjela Šemovci s učiteljicom Kristinom obilježili su Dan sjećanja na stradanja grada Vukovara paljenjem lampaša ispred škole i molitvom.

Izvanučionička nastava u Virju

U četvrtak, 15. studenoga 2018., posljednjeg dana Mjeseca hrvatske knjige, za sve učenike nižih razreda školska knjižničarka Đurđica Krčmar Zalar dogovorila je susret s književnicom Jadrankom Čunčić Bandov i kazališnu kolaž predstavu "Šale, trice, zvrndalice" . Osobito veselje moglo se osjetiti među učenicima područnih škola koji su školskim autobusom već ujutro stigli u matičnu školu. Nakon održana prva dva sata po rasporedu, ravnateljica ih je odlučila počastiti gablecom u školskoj kuhinji, što je učenike osobito dojmilo, a koliko je bilo ukusno - nisu mogli nahvaliti kuharice! 

Predstava je bila vrckava, vesela, bogata lutkama koje mogu izraditi gotovo svi, puna smijeha, sva u rimi,  kao što i jesu igrokazi navedene spisateljice. Svi su se vrlo rado na njezin poziv uključivali u dramatizaciju, odgovarali na pitanja i pokretima pratili radnju. Smijeh i radost te učeničko zadovoljstvo bilo je sveprisutno. 

Ovim putem zahvaljujemo na prijevozu, ukusnom doručku, izvrsnoj predstavi i dobrodošlici koju osjetimo svaki put kada dođemo u svoju matičnu školu!

Učenici područnih razrednih odjela Miholjanec, Šemovci i Hampovica s učiteljicama Mirjanom, Kristinom i Majom 

Integrirani nastavni dan

U utorak, 30. listopada 2018., u ovogodišnjem Mjesecu hrvatske knjige,  školska knjižničarka Đurđica Krčmar Zalar, prof. osmislila je aktivnosti integriranog nastavnog dana "Volim svoju školsku knjižnicu" za učenike svih triju područnih škola u školskoj knjižnici.

Svi učenici imali su osiguran prijevoz do virovske škole i natrag školskim autobusom. Dan smo započeli međusobnim upoznavanjem i predstavljanjem osnovne funkcije knjižnice te ponavljanjem pravila ponašanja u knjižnici. Knjižničarka Đurđica učenike je upoznala s pojmom književna baština, što je bila osnovna misao prve aktivnosti. Upoznali smo pjesme Miroslava Dolenca Dravskog, pisane na kajkavštini. Potom smo pogledali projekciju animiranog filma "Vau vau zvijezda". Nakon kratkog predaha i užine učenici su ilustrirali slikovnicu "Što knjige vole?" za koju je tekst napisala knjižničarka Đurđica. Kao završnu aktivnost učenici su rješavali nastavni listić i odgovarali na pitanja vezana uz temu  knjižnice. Zahvalni za vrlo plodonosan rad, pozivamo i sve ostale učenike da posjete školsku knjižnicu tijekom trajanja Mjeseca hrvatske knjige.

Srdačan pozdrav upućuju učenici i učiteljice Kristina, Marija i Maja!

  

Dan kruha 2018.

U četvrtak 11. listopada 2018. obilježili smo zajedno s vjeroučiteljicom Anitom Vidović Dan kruha i zahvalili se za plodove zemlje.Vrijedne mame i bake spremile su krušne proizvode koje su učenici donijeli u školu i različitim vrstama kruha, kolača, peciva i pogača ukrasili prigodni stol. Nakon blagoslova i molitve, svi zajedno smo se počastili!

Sigurno u prometu

20. rujna 2018. u posjet učenicima došli su djelatnik PP Đurđevac Marijan Domović i Pero Krešić, djelatnik HAK - a Đurđevac kako bi učenike podsjetili na pravila ponašanja pješaka u prometu. Učenici prvog razreda darovali su kabanicu i bojanku, a svi učenici su dobili prigodni straničnik.

Ravnateljica i pedagoginja posjetile područnu školu

18. rujna 2018. ravnateljica naše škole Marica Cik Adaković i pedagoginja Mira Sulimanec obišle su područni razredni odjel u Šemovcima. Nakon pozdrava učenika i izrečenih želja za uspješnim početkom nove školske godine razgovarale su s učiteljicom o mogućim potrebama te načinima poboljšanja uvjeta rada.

Hrvatski olimpijski dan

10. rujna 2018. obilježili smo Hrvatski olimpijski dan natjecateljskim igrama s roditeljima. Naše zajedništvo bilo je veselo, a bijela boja majica je znak prepoznavanja toga dana.

    

Početak školske godine

Školska godina 2018./2019. započela je 3. rujna 2018. Naša škola ove školske godine ima samo 5 učenika. U prvi razred upisana je učenica Ema Horvat, dok su učenici drugog razreda: Marino Cikoš, Sara Cvetković, Petra Gregurić i Lea Tudić. Učiteljica Njemačkog jezika je Nataša Sušanj, a vjeroučiteljica Anita Vidović. O urednosti naše škole brine spremačica Božica Kolaric. Na početku školske godine svi učenici 1. i 2. razreda dobili su pisanke s virovskim motivima, a učenica 1. razreda i pernicu. Hvala Općini!

                                                                 Učiteljica Kristina Klanac

Susret učenika područnih škola u Hampovici

U srijedu, 13. lipnja 2018. u PŠ Hampovica održan je tradicionalni susret učenika područnih škola iz Hampovice, Šemovaca i Miholjanca. Natjecateljske igre održane su u učionici jer nam vrijeme nije dopustilo koristiti školsko dvorište. Učenici su se natjecali u disciplinama trčanja, skakanja, bacanja, nošenja loptice u kuhači i vješanju maramice te u glazbenom stolcu. Ponovili smo pjesme koje smo naučili na satovima Glazbene kulture.  Na kraju smo se počastili su pizzom i sokom koje nam je osigurala matična škola, a domaćini su za nas priredili  razne  slane i slatke grickalice. Za uspomenu na današnje druženje učenici su dobili priznanje, lizalicu i olovku s natpisom. Prijevoz učenika osigurala je matična škola.

Završna školska priredba

Učenici su sudjelovali  na ovogodišnjoj završnoj školskoj priredbi 6. lipnja 2018. u matičnoj virovskoj školi.  Učenici su se predstavili recitacijom " Dar" za koju su bili nagrađeni pljeskom te su se na taj način predstavili svim gostima, a i sami vidjeli kako izgleda sudjelovati na velikoj priredbi.

Majčin dan

U utorak, 15. svibnja 2018. godine u PRO  Šemovci održan je završni roditeljski sastanak. Prije roditeljskog sastanka učenici su svoje majke dočekali prigodnim programom povodom Majčinog dana, prigodnim recitacijama, pjesmama i plesom te ih  darivali  ogrlicama od papira i slikama- portretima  njihovih majki.

Međunarodni dan dječje knjige

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige našu područnu školu posjetili su ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice iz Virja, Ivanka Ferenčić Martinčić i njezin kolega knjižničar Tomislav Embreuš. Na dar su nam donijeli slikovnice za naš Kutak za čitanje, a gospodin Tomislav nam je pripremio radionicu s mBotom, osnove robotike. mBotovi su nam se jako svidjeli, kao i darovane slikovnice. Hvala na vrijednom daru i posjeti!

Dan otvorenih učionica

 Dan otvorenih učionica održan je u utorak, 20. ožujka 2018., a pripreme i zadatke za istraživanje učenici su dobili tjedan dana ranije. Učenici su izvlačili sličice životinja koje mogu biti kućni ljubimci i o njima tražili važne i zanimljive podatke. Sve prikupljene podatke i slike donijeli su toga dana u školu kako bi uz pomoć njih napravili plakat. 

Aktivnosti smo započeli radom u tri skupine - pisali smo priču prema slikovnom poticaju, potom smo gledali prezentaciju o kućnim ljubimcima koju nam je ustupila učiteljica Željka Kišić, u 10 sati su nam se pridružili roditelji kako bi učenicima pomogli pri odabiru i izradi plakata. Nakon izrade, učenici su ukratko predstavili što su saznali o pojedinoj životinji, a kao završna aktivnost bila je igra sastavljanja slagalica. 

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica obilježava se posljednje srijede u mjesecu veljači. Ovogodišnje obilježavanje bilo je 28. veljače. Toga dana učenici su obukli ružičaste majice, razgovarali smo o problemima i pojavnosti vršnjačkog nasilja te  izvijesili na panou prigodne poruke.

Ples pod maskama

13.2.2018. obilježili smo maškare plesom pod maskama,a učenici su cijeli nastavni dan bili maskirani.

Nikolinjska priredba

6. prosinca 2017. u našu školu stigao je sv. Nikola za svu predškolsku djecu iz Šemovaca. Učenici su pripremili prigodni program. Prigodne darove i ove je godine osigurala Općina Virje.

Dan sjećanja na žrtve Vukovara

17.11.2017. paljenjem lampaša ispred škole i molitvom prisjetili smo se stradanja grada Vukovara.

Kazališna predstava

9.11.2017. u organizaciji školske knjižnice, učenici su povodom Mjeseca hrvatske knjige gledali lutkarsku predstavu U potrazi za dijamantnom suzom. Predstava je izvedena u dvorani Domoljub u Koprivnici.

Program prometne kulture za najmlađe

3. studenoga 2017. za učenike 2. razreda proveden je program preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu (Jumicar). Učenici su najprije bili na predavanju uz slikokaz, a potom su se okušali vozeći automobile na poligonu. Iako je cijeloga dana bilo tmurno i rosila je kišica djeca nisu krila svoje oduševljenje. Nakon praktičnoga dijela volonterke Crvenoga križa uputile su učenike u postupke pružanja prve pomoći koje mogu pružiti djeca, ako se nađu u takvoj situaciji. Svi su učenici dobili diplome i „vozačke dozvole“ Jumicara o pohađanju ovoga programa. 

Školski izlet

19. listopada 2017. učenici svih triju područnih škola, 3.a i 3.b razreda matične škole sa svojim učiteljicama Kristinom , Mirjanom, Majom, Nevenkom i Ivankom te s vjeroučiteljicom Elizabetom pošli su na svoj jednodnevni izlet u Bjelovar i Veliki Grđevac. U Bjelovaru smo posjetili katedralu sv. Terezije Avilske o čijem nastanku i povijesti nam je govorila časna sestra. Potom smo se zaputili prema Velikom Grđevcu – rodnom mjestu Mate Lovraka dobro poznatog dječjeg pisca, autora romana Vlak u snijegu i Družba Pere Kvržice. Najprije smo posjetili Spomen sobu Mate Lovraka u istoimenoj osnovnoj školi. Potom smo se odvezli do Kulturnog centra Mate Lovraka gdje je postavljena replika vlaka iz filma, mlin u kojem su stvari koje su se upotrebljavale nekada. Mogli smo prošetati stazom prijatelja prirode te kupiti pokoji suvenir. Za kraj ručali smo u sportskom centru Kukavica. Dan je bio ispunjen, saznali smo i vidjeli puno stvari kojih ćemo se sjetiti kada budemo čitali knjige za lektiru

Izvanučionička nastava u Virju

18. listopada 2017. učenici svih područnih škola odlaze u posjet Virju. Prema unaprijed dogovorenom hodogramu obilježili smo nekoliko važnih dana:

a) povodom dana hrvatskih pošta (10.10.) posjetili smo poštanski ured u Virju. S radom pošte upoznala nas je djelatnica Ružica Senjan. U pošti smo mogli kupiti i razglednicu Virja.

b) Povodom međunarodnog dana štednje (31.10.) posjetili smo poslovnicu Erste banke. Ljubazne djelatnice upoznale su nas s radom banke i poslovima koje korisnici u banci mogu obaviti, a kao uspomenu učenici su dobili plave balone s logom dječije štednje Medo Štedo.

c) Drugi dio obilježavanja Dana kruha dogodio se posjetom pekari Pavla Begovića. Naši domaćini pokazali su nam kako ko se oblikuju peciva gdje se peku peciva i kruh počastili nas pizzom i za kraj darivali nas pecivom, sokom i slatkišima koje smo sa sobom ponijeli.

d) Četvrta naša aktivnost bio je susret s književnicom Željkom Horvat Vukelja koju je za učenike 1., 2. i 3. razreda dogovorila knjižničarka Đurđica Krčmar Zalar. Književnica nas je na svoj jedinstven način upoznala sa svojim radom, a učenici su uživali što su i oni mogli biti glumci – dio priče koja je nastajala.

e) Završetak našeg bogatog dana bio je susret s općinskim načelnikom gospodinom Mirkom Perokom. On nas je primio u svojem uredu i govorio o tome što je njegov posao. Počastio nas je slatkišima i sokom. Sve navedene posjete dogovorili smo sa željom upoznavanja različitih zanimanja i djelatnosti kako bi naši budući trečaši i četvrtaši dolaskom u Virje znali gdje se navedene ustanove nalaze (pošta, banka, pekara, općina), a važne su za obavljanje nekih poslova.

Dan kruha

12. listopada 2017. svečano smo obilježili Dan kruha. Mame i bake pripremile su nam ukusne kolače i peciva. Pridružila nam se i vjeroučiteljica Elizabeta koja nam je pomogla da molitvom zahvalimo za plodove zemlje. Nakon svečanosti učenici i učiteljice su se počastili ukusnim krušnim poslasticama.

 

Sigurno u prometu

22. rujna 2017. posjetili su nas djelatnici Policijske postaje Đurđevac i HAK-a kako bi održali edukativno predavanje o sigurnosti u prometu. Za učenike 1. razreda donijeli su promotivne materijale, a sve učenike su podsjetili na prometna pravila kako bi im put od kuće do škole bio što sigurniji.

 

Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan obilježili smo 8. rujna 2017. raznim sportskim aktivnostima i podsjetili se da uz tjelesne aktivnosti zdravije živimo. Obilježavanju su se priključili i roditelji koji nisu skrivali uzbuđenje sudjelujući u igrama.

   

Školska godina 2017./2018.

Naša škola ove školske godine ima 9 učenika. Učenici 1. razreda su: Marino Cikoš, Sara Cvetković, Petra Gregurić i Lea Tudić. Učenici 2. razreda su: Petar Janković, Karla Posavec, Karlo Posavec, Lucija Posavec i Nika Sočec. Pravi smo đaci veseljaci! Učiteljica nam je Kristina Klanac, njemački učimo s učiteljicom Natašom Sušanj, a vjeronauk s vjeroučiteljicom Elizabetom Levačić Lukanec. O urednosti naše škole brine naša spremačica Božica Kolaric.

Susret učenika područnih škola

 

Dana 20.10.2016. održan je susret  učenika  područnih škola iz Miholjanca, Hampovice i Šemovaca u PŠ Šemovci.  Pridružili su nam se i učenici  i učiteljice iz PŠ Medvedička koja djeluje pri OŠ Molve.

 Tema susreta bile su  Tradicijske dječje igre, što je dio školskoga projekta pod nazivom Odrastanje snagom običaja. Tradicijske igre pripremila je vjeroučiteljica Elizabeta, a igrali smo: kotrljanje obruča kotača od bicikla, skakanje u vrećama, bacanje potkove, slaganje oklasaka od kukuruza, nošenje oraha u žlici, tronoga i tačke.

Nakon zanimljivih igara zaslužili smo okrijepu uz pizzu, kolače i sok. Na kraju susreta svi  su učenici zaslužili  medalju, jer nije važno pobijediti, nego sudjelovati.  Učiteljica Maja se  pobrinula  da svaki učenik ponese kući jabuku i time smo obilježili i Dan jabuka.

    

    

 

 

 

Dan otvorenih učionica

U srijedu 16.03.2016. u PRO Šemovci održan je Dan otvorenih učionica. Tema Dana bila je : Volim i mislim zeleno, živim i stvaram zelenije, a naziv naše radionice Papir recikliraj, košaricu biraj! Na početku radionice učiteljica je pozdravila učenike, njihove roditelje i goste - članove Udruge "A je to" Art iz Đurđevca, gosp. Dragu Imbrišića i gđu Željku Lovašin Fišer. Voditelji su zajedno s roditeljima izrađivali košarice od papira, a učenici su sa svojom učiteljicom gledali crtani film Kako pravilno reciklirati, čitali i razgovarali o priči Nije smeće sve za vreće, potom su izrađivali svoje spremnike kako bi u njih mogli staviti otpad i prigodni plakat. Prisutnima smo otpjevali pjesmu Lijepa naša Hrvatska koja nam je bila uvod u sadnju maćuhica u školskom cvjetnjaku. Cilj druženja bio je upoznati nove pojmove: recikliranje, zašto je važno odvajati otpad, te praktično vidjeti kako se može iskoristiti stari papir za dobivanje novog predmeta koji smo i ostvarili. Kakav je bio ugođaj možete vidjeti na fotografijama.

      

Dan kruha

15. listopada 2014. svečano smo obilježili Dan kruha. Mame i bake pripremile su nam ukusne kolače i peciva. Pridružila nam se i vjeroučiteljica Elizabeta koja nam je pomogla da molitvom zahvalimo za plodove zemlje. Nakon svečanosti učenici i učiteljice su se počastili ukusnim krušnim poslasticama.

      

Sigurno u prometu

19. rujna 2014. posjetili su nas Marijan Domović, djelatnik Policijske postaje Đurđevac i Pero Krešić, djelatnik HAK-a kako bi održali edukativno predavanje o sigurnosti u prometu. Za učenike 1. razreda donijeli su promotivne materijale, a sve učenike su podsjetili na prometna pravila kako bi im put od kuće do škole bio što sigurniji.

       

Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan obilježili smo 10. rujna 2014. raznim sportskim aktivnostima i podsjetili se da uz tjelesne aktivnosti zdravije živimo.

 

        

Upoznajte nas

Naša škola ove školske godine ima 10 učenika. Učenici 1. razreda su: Robert Botinčan, Antun Cvetković, Ivan Cvetković, Karlo Kopas, Melanie Mamić i Josip Šignjar. Učenici 2. razreda su: Mate Jurić, Iva Kolaric, Sebastian Posavec i Valentina Štimec. Pravi smo đaci veseljaci! Učiteljica nam je Kristina Klanac, njemački učimo s učiteljicom Natašom Sušanj, a vjeronauk s vjeroučiteljicom Elizabetom Levačić. O urednosti naše škole brine naša spremačica Božica Kolaric.

Stručno predavanje

10. travnja 2014. našu školu je posjetila Sanja Zbodulja, bacc.med.tehn., koja je održala predavanje pod nazivom "Pravilno pranje zuba po modelu". Tema koju su učenici slušali pripadaju Nastavnom planu i programu zdravstvenoga odgoja, Modul - živjeti zdravo.

Posjetili smo matičnu školu

U četvrtak 27. ožujka posjetili smo matičnu školu u Virju kako bismo pogledali predstavu Čudnovate zgode šegrta Hlapića. Predstavu su pripremili učenici OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca, članovi skupine Mali glumci, pod vodstvom Katarine Pavlović, knjižničarke iz Gradske knjižnice Đurđevac. Ovu su predstavu priredili povodom stote obljetnice objave Šegrta Hlapića.

Prije same predstave sve učenike nižih razreda pozdravila je ravnateljica Škole Marica Cik Adaković, prof., a posebno je pozdravila učenike i učiteljice područnih škola koji baš i nemaju prilike češće doći u matičnu školu.

      

Dan otvorenih učionica 14.03.

Tema Dana otvorenih učionica bila je Šuma. Učenici su nekoliko dana prije dobili zadatak da istraže šumske životinje našega kraja. Nakon što su opisali svaku životinju i rekli poneku zanimljivost o njoj te iste životinje smo izrađivali od plastelina i smjestili ih u našu šumu (napravljenu od spužve). U tome su nam pomogle mame učenika koje su na kraju izradile i drvo od piljevine. Dan je brzo prošao, bilo nam je zabavno, puno smo novoga naučili, a na kraju smo se počastili grickalicama i sokom.

                           

Ples pod maskama

S nestrpljenjem smo, kao i svake godine, očekivali maškare u našoj školi. 

Toga su dana u našu školu došla neka nova lica. Našla se tu mačka, leptirić, klaun, ninja i gusar. 

Ubrzo su se svi sprijateljili i zajedno uživali u pjesmi, plesu i krafnama.

Božićno darivanje

Povodom božićnih blagdana, Udruga žena Šemovci darivala je učenike prigodnim darovima. 

Nikolinjska priredba

Sveti Nikola nas ni ove godine nije zaboravio! 5. prosinca u školskoj dvorani održana je Nikolinjska priredba. Na radost djece priredbi je nazočio i sam sveti Nikola koji je na kraju priredbe djeci podijelio darove. Osim recitacijama, pjesmama i igrokazom priredbu smo uveličali i našim stalnim gošćama, ritmičkom skupinom Cool Angels iz Šemovaca.

Hvala Općini Virje na darovima i svetom Nikoli na dolasku!

     

Dani kruha
Sigurno u prometu

 

 

Na početku školske godine posjetili su nas Marijan Domović, djelatnik Policijske postaje Đurđevac i Pero Krešić, djelatnik HAK-a. Za učenike 1. razreda donijeli su promotivne materijale, a sve učenike su podsjetili na prometna pravila kako bi im put od kuće do škole bio što sigurniji. Sve o čemu su gosti govorili proširivat ćemo na satovima prirode i društva, satu razrednika te na terenskoj nastavi.

Dani mjesta - Križevo 2013.

                   

Povodom proslave 7. dana mjesta pod nazivom "Šemovčani svome mjestu" u petak 13. rujna 2013. u sportskoj dvorani PŠ Šemovci održana je večer kulture tijekom koje je otvorena izložba šemovačkih umjetnika: Damira Barberića, Đure Zvonara, Katice Frtalic, Vesne Vlahović, Vlade Kurtića i Marte Šoštarić. Tom prigodom sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Virje gosp. Mirko Perok. Predstavljena je i knjiga "Razglednica Šemovaca", Darka Kekelja, dr. med., koju je predstavio mr.sc. Dražen Podravec. U glazbenom dijelu nastupili su Zdravko Šoštarić na violini, Tomislav Zvonar na cimbulama i Biljana Španiček na klaviru.

Hrvatski olimpijski dan

 

Hrvatskim olimpijskim danom promičemo sport te potičemo uključivanje učenika u sportske aktivnosti koje imaju u našem mjestu.

Ove godine obilježili smo ga 10. rujna raznim sportskim aktivnostima. Smijehu i veselju toga dana nije bilo kraja.

Upoznajte nas!

Naša mala škola ove godine ima 7 učenika. Četvero nas je u 1. razredu, a troje u 2. razredu. Učenici 1. razreda su: Mate Jurić, Iva Kolaric, Sebastian Posavec i Valentina Štimec. Učenici 2. razreda su: Sven Bjelobrk, Lorena Bogdanić i Marija Štimec. Pravi smo đaci veseljaci. Učiteljica nam je Kristina Klanac, njemački učimo s učiteljicom Natašom Sušanj, a vjeronauk s vjeroučiteljicom Elizabetom Levačić. O urednosti naše škole brine naša spremačica Božica Kolaric.

Školstvo u Šemovcima

 ŠKOLSTVO U ŠEMOVCIMA

 

Škola je utemeljena 1824. godine. Školska zgrada bila je preko puta crkve, ali premala za školu, stoga je 1883. kupljena zgrada bivšeg mjesnog zapovjedništva koja je za vrijeme Vojne krajine pripadala „Virovskoj kumpaniji“. U to su vrijeme Opću pučku školu šemovačku polazili i učenici iz Sv. Ane.

Nakon odlaska Tite Horvata u mirovinu u veljači 1887. imenovan je Ljudevit Luketić za učitelja šemovečke škole. Već sljedeće godine učitelj Luketić počeo je pisati Spomenicu iz koje vidimo da je školske godine 1888./89. upisano 125 učenika što je za jednog učitelja bilo previše. Stoga je od kotarske vlasti zatraženo da se zaposli jedna učiteljica što je i učinjeno početkom školske godine 1890./91. U Spomenici piše da se zaposlila već vremešna gospodična Regina Vitković. Zbog skučenosti prostora školske godine 1891./92. učiteljica Regina Vitković učila je I. i  II. razred u jednoj iznajmljenoj seljačkoj sobi. No, krajem te školske godine dogovorena je dogradnja još jedne učionice koja je dovršena u rujnu 1899.

U školi je početkom 20. st. učiteljica Dragica Šporčić uredila lijepu knjižnicu s preko 900 knjiga koje se i danas čuvaju. U prostorijama škole bila je čitaonica, održavale su se vrlo uspješne priredbe, a služila je i kao prostor za sastanke udruga, te je u njoj smještena etno zbirka.

Broj učenika nakon I. i II. svjetskog rata je u znatnom padu što pridonosi i otvorenju škole u Mičetincu 1951. godine.

Poseban pečat radu škole dao je učitelj  Martin Barberić koji je tu ostao sve do svog umirovljenja 1983. godine. Na njegovo mjesto dolazi učiteljica Lidija Šiptar rođena u Šemovcima  koja je radila  trorazrednoj kombinaciji s oko dvadesetak učenika. Kad se taj broj nešto povećao 1989., učenici su 3. razred polazili u Virju.

Godine 1994. u školu dolazi učiteljica Ksenija Vinković iz Šemovaca. Nastojanjem učiteljice Ksenije i ravnatelja škole Dražena Podravca roditelji se uključuju u radove oko uređenja učionice. Tih nekoliko godina unutrašnjost škole poprimila je sasvim drugi izgled. Učionici je promijenjen pod i rasvjeta, zidovi su obijeni drvenom oblogom te je druga učionica uređena i služi kao mala dvorana za tjelesnu i zdravstvenu kulturu. Tijekom 1996. je u školu uveden plin, a ljeti 1998. montirano je plinsko centralno grijanje. Odlaskom učiteljice u Matičnu školu 1999. godine zapošljava se učiteljica Kristina Klanac iz Koprivnice koja  radi u školi i danas.

2005. godine ponovo je obojana učionica u tople boje zahvaljujući vrijednim roditeljima pa je učenicima ugodna za igru i učenje, a sljedeće godine obojana je i dvorana. Te je godine počela i obnova fasade koja je završena 2007. godine kada je škola poprimila sasvim drugačiji izgled. Aktivno sudjelujemo u svim kulturnim i društvenim događanjima u selu.

Škola danas ima 7 učenika  u dvorazrednoj kombinaciji. U III. razred učenici putuju u Matičnu školu u Virje.

                                                                                                                                                                          Voditeljica PRO Šemovci:Kristina Klanac, učiteljica

 

 

 

 

                                                

 

 

 

TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Anketa
Čitate li često školsku mrežnu stranicu?
Forum

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

Lista linkova je prazna

Lista linkova je prazna

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju