preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Sponzori
Lista linkova je prazna
Dan kruha

12. listopada 2017. svečano smo obilježili Dan kruha. Mame i bake pripremile su nam ukusne kolače i peciva. Pridružila nam se i vjeroučiteljica Elizabeta koja nam je pomogla da molitvom zahvalimo za plodove zemlje. Nakon svečanosti učenici i učiteljice su se počastili ukusnim krušnim poslasticama.

 

Sigurno u prometu

22. rujna 2017. posjetili su nas djelatnici Policijske postaje Đurđevac i HAK-a kako bi održali edukativno predavanje o sigurnosti u prometu. Za učenike 1. razreda donijeli su promotivne materijale, a sve učenike su podsjetili na prometna pravila kako bi im put od kuće do škole bio što sigurniji.

 

Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan obilježili smo 8. rujna 2017. raznim sportskim aktivnostima i podsjetili se da uz tjelesne aktivnosti zdravije živimo. Obilježavanju su se priključili i roditelji koji nisu skrivali uzbuđenje sudjelujući u igrama.

   

Školska godina 2017./2018.

Naša škola ove školske godine ima 9 učenika. Učenici 1. razreda su: Marino Cikoš, Sara Cvetković, Petra Gregurić i Lea Tudić. Učenici 2. razreda su: Petar Janković, Karla Posavec, Karlo Posavec, Lucija Posavec i Nika Sočec. Pravi smo đaci veseljaci! Učiteljica nam je Kristina Klanac, njemački učimo s učiteljicom Natašom Sušanj, a vjeronauk s vjeroučiteljicom Elizabetom Levačić Lukanec. O urednosti naše škole brine naša spremačica Božica Kolaric.

Susret učenika područnih škola

 

Dana 20.10.2016. održan je susret  učenika  područnih škola iz Miholjanca, Hampovice i Šemovaca u PŠ Šemovci.  Pridružili su nam se i učenici  i učiteljice iz PŠ Medvedička koja djeluje pri OŠ Molve.

 Tema susreta bile su  Tradicijske dječje igre, što je dio školskoga projekta pod nazivom Odrastanje snagom običaja. Tradicijske igre pripremila je vjeroučiteljica Elizabeta, a igrali smo: kotrljanje obruča kotača od bicikla, skakanje u vrećama, bacanje potkove, slaganje oklasaka od kukuruza, nošenje oraha u žlici, tronoga i tačke.

Nakon zanimljivih igara zaslužili smo okrijepu uz pizzu, kolače i sok. Na kraju susreta svi  su učenici zaslužili  medalju, jer nije važno pobijediti, nego sudjelovati.  Učiteljica Maja se  pobrinula  da svaki učenik ponese kući jabuku i time smo obilježili i Dan jabuka.

    

    

 

 

 

Dan otvorenih učionica

U srijedu 16.03.2016. u PRO Šemovci održan je Dan otvorenih učionica. Tema Dana bila je : Volim i mislim zeleno, živim i stvaram zelenije, a naziv naše radionice Papir recikliraj, košaricu biraj! Na početku radionice učiteljica je pozdravila učenike, njihove roditelje i goste - članove Udruge "A je to" Art iz Đurđevca, gosp. Dragu Imbrišića i gđu Željku Lovašin Fišer. Voditelji su zajedno s roditeljima izrađivali košarice od papira, a učenici su sa svojom učiteljicom gledali crtani film Kako pravilno reciklirati, čitali i razgovarali o priči Nije smeće sve za vreće, potom su izrađivali svoje spremnike kako bi u njih mogli staviti otpad i prigodni plakat. Prisutnima smo otpjevali pjesmu Lijepa naša Hrvatska koja nam je bila uvod u sadnju maćuhica u školskom cvjetnjaku. Cilj druženja bio je upoznati nove pojmove: recikliranje, zašto je važno odvajati otpad, te praktično vidjeti kako se može iskoristiti stari papir za dobivanje novog predmeta koji smo i ostvarili. Kakav je bio ugođaj možete vidjeti na fotografijama.

      

Dan kruha

15. listopada 2014. svečano smo obilježili Dan kruha. Mame i bake pripremile su nam ukusne kolače i peciva. Pridružila nam se i vjeroučiteljica Elizabeta koja nam je pomogla da molitvom zahvalimo za plodove zemlje. Nakon svečanosti učenici i učiteljice su se počastili ukusnim krušnim poslasticama.

      

Sigurno u prometu

19. rujna 2014. posjetili su nas Marijan Domović, djelatnik Policijske postaje Đurđevac i Pero Krešić, djelatnik HAK-a kako bi održali edukativno predavanje o sigurnosti u prometu. Za učenike 1. razreda donijeli su promotivne materijale, a sve učenike su podsjetili na prometna pravila kako bi im put od kuće do škole bio što sigurniji.

       

Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan obilježili smo 10. rujna 2014. raznim sportskim aktivnostima i podsjetili se da uz tjelesne aktivnosti zdravije živimo.

 

        

Upoznajte nas

Naša škola ove školske godine ima 10 učenika. Učenici 1. razreda su: Robert Botinčan, Antun Cvetković, Ivan Cvetković, Karlo Kopas, Melanie Mamić i Josip Šignjar. Učenici 2. razreda su: Mate Jurić, Iva Kolaric, Sebastian Posavec i Valentina Štimec. Pravi smo đaci veseljaci! Učiteljica nam je Kristina Klanac, njemački učimo s učiteljicom Natašom Sušanj, a vjeronauk s vjeroučiteljicom Elizabetom Levačić. O urednosti naše škole brine naša spremačica Božica Kolaric.

Stručno predavanje

10. travnja 2014. našu školu je posjetila Sanja Zbodulja, bacc.med.tehn., koja je održala predavanje pod nazivom "Pravilno pranje zuba po modelu". Tema koju su učenici slušali pripadaju Nastavnom planu i programu zdravstvenoga odgoja, Modul - živjeti zdravo.

Posjetili smo matičnu školu

U četvrtak 27. ožujka posjetili smo matičnu školu u Virju kako bismo pogledali predstavu Čudnovate zgode šegrta Hlapića. Predstavu su pripremili učenici OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca, članovi skupine Mali glumci, pod vodstvom Katarine Pavlović, knjižničarke iz Gradske knjižnice Đurđevac. Ovu su predstavu priredili povodom stote obljetnice objave Šegrta Hlapića.

Prije same predstave sve učenike nižih razreda pozdravila je ravnateljica Škole Marica Cik Adaković, prof., a posebno je pozdravila učenike i učiteljice područnih škola koji baš i nemaju prilike češće doći u matičnu školu.

      

Dan otvorenih učionica 14.03.

Tema Dana otvorenih učionica bila je Šuma. Učenici su nekoliko dana prije dobili zadatak da istraže šumske životinje našega kraja. Nakon što su opisali svaku životinju i rekli poneku zanimljivost o njoj te iste životinje smo izrađivali od plastelina i smjestili ih u našu šumu (napravljenu od spužve). U tome su nam pomogle mame učenika koje su na kraju izradile i drvo od piljevine. Dan je brzo prošao, bilo nam je zabavno, puno smo novoga naučili, a na kraju smo se počastili grickalicama i sokom.

                           

Ples pod maskama

S nestrpljenjem smo, kao i svake godine, očekivali maškare u našoj školi. 

Toga su dana u našu školu došla neka nova lica. Našla se tu mačka, leptirić, klaun, ninja i gusar. 

Ubrzo su se svi sprijateljili i zajedno uživali u pjesmi, plesu i krafnama.

Božićno darivanje

Povodom božićnih blagdana, Udruga žena Šemovci darivala je učenike prigodnim darovima. 

Nikolinjska priredba

Sveti Nikola nas ni ove godine nije zaboravio! 5. prosinca u školskoj dvorani održana je Nikolinjska priredba. Na radost djece priredbi je nazočio i sam sveti Nikola koji je na kraju priredbe djeci podijelio darove. Osim recitacijama, pjesmama i igrokazom priredbu smo uveličali i našim stalnim gošćama, ritmičkom skupinom Cool Angels iz Šemovaca.

Hvala Općini Virje na darovima i svetom Nikoli na dolasku!

     

Dani kruha
Sigurno u prometu

 

 

Na početku školske godine posjetili su nas Marijan Domović, djelatnik Policijske postaje Đurđevac i Pero Krešić, djelatnik HAK-a. Za učenike 1. razreda donijeli su promotivne materijale, a sve učenike su podsjetili na prometna pravila kako bi im put od kuće do škole bio što sigurniji. Sve o čemu su gosti govorili proširivat ćemo na satovima prirode i društva, satu razrednika te na terenskoj nastavi.

Dani mjesta - Križevo 2013.

                   

Povodom proslave 7. dana mjesta pod nazivom "Šemovčani svome mjestu" u petak 13. rujna 2013. u sportskoj dvorani PŠ Šemovci održana je večer kulture tijekom koje je otvorena izložba šemovačkih umjetnika: Damira Barberića, Đure Zvonara, Katice Frtalic, Vesne Vlahović, Vlade Kurtića i Marte Šoštarić. Tom prigodom sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Virje gosp. Mirko Perok. Predstavljena je i knjiga "Razglednica Šemovaca", Darka Kekelja, dr. med., koju je predstavio mr.sc. Dražen Podravec. U glazbenom dijelu nastupili su Zdravko Šoštarić na violini, Tomislav Zvonar na cimbulama i Biljana Španiček na klaviru.

Hrvatski olimpijski dan

 

Hrvatskim olimpijskim danom promičemo sport te potičemo uključivanje učenika u sportske aktivnosti koje imaju u našem mjestu.

Ove godine obilježili smo ga 10. rujna raznim sportskim aktivnostima. Smijehu i veselju toga dana nije bilo kraja.

Upoznajte nas!

Naša mala škola ove godine ima 7 učenika. Četvero nas je u 1. razredu, a troje u 2. razredu. Učenici 1. razreda su: Mate Jurić, Iva Kolaric, Sebastian Posavec i Valentina Štimec. Učenici 2. razreda su: Sven Bjelobrk, Lorena Bogdanić i Marija Štimec. Pravi smo đaci veseljaci. Učiteljica nam je Kristina Klanac, njemački učimo s učiteljicom Natašom Sušanj, a vjeronauk s vjeroučiteljicom Elizabetom Levačić. O urednosti naše škole brine naša spremačica Božica Kolaric.

Školstvo u Šemovcima

 ŠKOLSTVO U ŠEMOVCIMA

 

Škola je utemeljena 1824. godine. Školska zgrada bila je preko puta crkve, ali premala za školu, stoga je 1883. kupljena zgrada bivšeg mjesnog zapovjedništva koja je za vrijeme Vojne krajine pripadala „Virovskoj kumpaniji“. U to su vrijeme Opću pučku školu šemovačku polazili i učenici iz Sv. Ane.

Nakon odlaska Tite Horvata u mirovinu u veljači 1887. imenovan je Ljudevit Luketić za učitelja šemovečke škole. Već sljedeće godine učitelj Luketić počeo je pisati Spomenicu iz koje vidimo da je školske godine 1888./89. upisano 125 učenika što je za jednog učitelja bilo previše. Stoga je od kotarske vlasti zatraženo da se zaposli jedna učiteljica što je i učinjeno početkom školske godine 1890./91. U Spomenici piše da se zaposlila već vremešna gospodična Regina Vitković. Zbog skučenosti prostora školske godine 1891./92. učiteljica Regina Vitković učila je I. i  II. razred u jednoj iznajmljenoj seljačkoj sobi. No, krajem te školske godine dogovorena je dogradnja još jedne učionice koja je dovršena u rujnu 1899.

U školi je početkom 20. st. učiteljica Dragica Šporčić uredila lijepu knjižnicu s preko 900 knjiga koje se i danas čuvaju. U prostorijama škole bila je čitaonica, održavale su se vrlo uspješne priredbe, a služila je i kao prostor za sastanke udruga, te je u njoj smještena etno zbirka.

Broj učenika nakon I. i II. svjetskog rata je u znatnom padu što pridonosi i otvorenju škole u Mičetincu 1951. godine.

Poseban pečat radu škole dao je učitelj  Martin Barberić koji je tu ostao sve do svog umirovljenja 1983. godine. Na njegovo mjesto dolazi učiteljica Lidija Šiptar rođena u Šemovcima  koja je radila  trorazrednoj kombinaciji s oko dvadesetak učenika. Kad se taj broj nešto povećao 1989., učenici su 3. razred polazili u Virju.

Godine 1994. u školu dolazi učiteljica Ksenija Vinković iz Šemovaca. Nastojanjem učiteljice Ksenije i ravnatelja škole Dražena Podravca roditelji se uključuju u radove oko uređenja učionice. Tih nekoliko godina unutrašnjost škole poprimila je sasvim drugi izgled. Učionici je promijenjen pod i rasvjeta, zidovi su obijeni drvenom oblogom te je druga učionica uređena i služi kao mala dvorana za tjelesnu i zdravstvenu kulturu. Tijekom 1996. je u školu uveden plin, a ljeti 1998. montirano je plinsko centralno grijanje. Odlaskom učiteljice u Matičnu školu 1999. godine zapošljava se učiteljica Kristina Klanac iz Koprivnice koja  radi u školi i danas.

2005. godine ponovo je obojana učionica u tople boje zahvaljujući vrijednim roditeljima pa je učenicima ugodna za igru i učenje, a sljedeće godine obojana je i dvorana. Te je godine počela i obnova fasade koja je završena 2007. godine kada je škola poprimila sasvim drugačiji izgled. Aktivno sudjelujemo u svim kulturnim i društvenim događanjima u selu.

Škola danas ima 7 učenika  u dvorazrednoj kombinaciji. U III. razred učenici putuju u Matičnu školu u Virje.

                                                                                                                                                                          Voditeljica PRO Šemovci:Kristina Klanac, učiteljica

 

 

 

 

                                                

 

 

 

TražilicaKalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Anketa
Čitate li često školsku mrežnu stranicu?
Forum

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju